2018-03-01

Framtiden är här

Tack vare internets stora globalisering så lever vi i en värld fylld av gemenskap och möjligheter. Folk uttrycker sig öppet, mycket och ofta anonymt. Det har gjort att skapandet av kontakt med människor aldrig har varit enklare än vad det är idag.

Vill jag som arbetsgivare skapa kontakt med dig och kalla in dig som söker efter jobb på en arbetsintervju, så behöver jag bara lyfta luren, skicka iväg ett meddelande via mail, sms eller något av dom andra hundratals blixtsnabba kommunikationsmedlen vi har till vårt förfogande. Men vad gör man för att se till att få det där jobbet när man väl får chansen att sitta i den heta stolen?

Jag hade en vän för några år sedan som hette Thomas som kom från Göteborg. Thomas och jag lärde känna varandra på en IT-utbildning vi tog tillsammans och vi hade en hel del intressen gemensamt, framförallt programmering och utveckling.

Efter att Jag och Thomas tagit våran examen och skulle leta efter jobb så skickade han en länk till mig en sen kväll. Jag klickade på länken och det var en utannonserad tjänst som utvecklare för Apple. Jag hoppade genast på möjligheten och skickade in mitt CV som jag hade filat på ett tag.

Thomas gjorde samma sak och en vecka senare visade det sig att vi båda hade gått vidare och blivit inkallade på intervju inne på ett av deras kontor i Stockholm. Jag blev inkallad först. Jag klev in på deras kontor och sedan in i ett relativt litet rum som hade en massa diplom och priser upphängda runt omkring.

Jag satte mig ner bekvämt i stolen och pratade med en tjej som hette Sofi. Hon ställde frågor om min bakgrund, min utbildning, kompetens och intressen. Jag började prata om hur mycket jag tyckte om programmering och vilka typer av språk jag har behärskat sedan jag blev klar med utbildningen.

Sofi fortsatte att ställa en massa följdfrågor och jag svarade dom så passionerat och utförligt jag bara kunde. Efter sisådär en halvtimme så var det dags att runda av. Jag och Sofi hade gått igenom en mängd olika ämnen och delat ett par skratt. Vi skakade hand för att sedan säga adjö. Jag lämnade rummet med en viss ovisshet som man alltid gör men tyckte att det hade gått bra överlag.

En vecka senare var det Thomas tur att gå på intervju. Jag hade informerat Thomas i förväg om dom olika frågorna som dök upp och hur jag svarade på dem. Thomas var maka imponerad och skrev ner allt jag sa med papper och penna.

Han tyckte att det var lysande information. Dagen därpå var det Thomas tur att knalla in. Han fick sitta i samma stol som jag satt i och prata med samma person jag pratade med. Han talade även om för mig att samma frågor jag fick, var samma frågor som han även fick. Även han hade upplevt att det hade gått bra på intervjun.

Två veckor senare fick vi båda ett mail ifrån Sofi om hur våra intervjuer hade gått. Jag hade gått och väntat på det här svaret tillräckligt länge och höll andan innan jag öppnade meddelandet i min inkorg. Jag läste det första raderna som löd '' Hej, Tack för att du tog dig tid att sätta dig ner och prata med oss, vi är otroligt tacksamma för din tid, men vi har valt att gå vidare… ''.

Jag slutade läsa där och ringde upp Thomas för att kolla hur det hade gått för honom.  Thomas svarade med ett JUBEL i telefonen det första han gjorde och det tog inte lång tid för mig att lista ut att han hade fått jobbet. Jag var naturligtvis glad för Thomas skull och jublade med honom.

Men någonstans långt inom mig kunde jag inte förstå varför vi båda inte gick vidare och varför dom valde just Thomas. Thomas är en fantastisk kille, men han hade ju sagt ungefär samma sak som jag hade sagt på samma typ av frågor. Ändå gick han vidare?

Jag vart tvungen att ringa tillbaka till Sofi och återkoppla med henne för att se hur dom hade valt att göra när dom gick vidare och hon gav mig en lärdom som jag aldrig kommer att glömma och som har varit otroligt avgörande för mina senare framgångar i mitt liv.

Hon sa '' Det var tufft att välja mellan dig och Thomas. Ni båda var väldigt passionerade över det ni gjorde och ni gav båda två lika utförliga svar på mina frågor. Men det som avgjorde dilemmat för oss var att Thomas ställde lika många frågor om oss som vi gjorde om honom. Han ställde frågor om företagets värderingar och våra mål. Det visade oss att han var extremt nyfiken och lika intresserad av förstå oss som vi var att förstå honom. ''

Att ställa en motfråga är lika viktigt som att svara på frågorna man själv ställs inför. Ta mig som exempel. Det spelar ingen roll vilka tidigare erfarenheter jag har haft eller hur bra betyg mina betyg från av Sveriges främsta skolor är om  mina frågor, tankar och värderingar är nyfikna och bara kretsar kring mig.

Misstaget de allra flesta gör är att de glömmer att tillföra det där lilla lilla extra som särskiljer dig från alla andra kandidater som går på samma intervju. Dom vänder på steken och ställer dom viktiga frågorna till arbetsgivaren istället. Att repetera vad som står på CV:t som arbetsgivaren redan har läst och hoppas på det bästa är vad dom flesta i din position gör. Om du gör samma sak så är du bara en i mängden.

Vad dom allra bästa kandidaterna där ute gör som slutligen resulterar i att dom får jobbet där ute är att dom tar förberedelserna ett litet steg längre. Att bara dyka upp eller uttrycka sig räcker inte för att stå ut längre utan idag så måste man vara lite påläst och förberedd när tillfället väl dyker upp.

Att vara på intervjun och svara på frågorna man blivit ställd räcker inte längre för att stå ut som den självklara kandidaten i arbetsgivarens ögon utan arbetsgivarna kollar på fler aspekter utöver det som står skrivet i ditt CV. Varje organisation, liten eller stor, har en företagskultur som man följer.

Företagskulturen är helt enkelt värderingarna och beteendet som dom anställda på företaget håller och demonstrerar för att genomföra sitt arbete inom organisationen. Dessa värderingar står alltid på företagets sida och det är denna pyttelilla information du behöver ha läst och lyfta fram på intervjun för att stå ut som den självklara vinnaren.

För dom allra flesta framåttänkande företagen är företagskulturen den viktigaste och mest avgörande faktorn för om en person har möjligheten att få en chans på deras företag. Så nu hoppas jag att du lär dig från mitt tidigare misstag och tar det här lilla tipset med dig till nästa intervju du blir tilltalad på och visar ditt intresse för företaget så som dom visar sitt intresse för dig. Lycka till!