2018-08-01

Jobb utan erfarenhet

Arbetslösheten minskar men jobben förblir svårtillgängliga

Den svenska jobbmarknaden är på många sätt unik. Trots att arbetslösheten har sjunkit årligen sedan ungefär tio år tillbaka så är det på många sätt förhållandevis svårt att få jobb. Många har nog fått uppleva känslan av att själva inte kunna säkra långvarig anställning, samtidigt som det på nyheterna ges intrycket av att de flesta i Sverige redan jobbar. Men intressant nog beror detta inte så mycket på att det inte finns lediga jobb, utan att jobben helt enkelt annonseras på fel plats eller att ansökningsprocesserna är så krävande att man helt enkelt ger upp efter ett fåtal ansökningar.

Jobb utan erfarenhet med automatiserad jobbansökning

Av naturliga skäl så är konkurrensen om jobben hård, och framgång kräver i många fall att man är ihärdig i sitt sökande. Tyvärr har många fått uppleva känslan av att bli nekade till följd av bristande kvalifikationer eller otillräcklig arbetserfarenhet. Inte sällan resulterar detta i man upplever att man kommer att bli nekad för evigt. Men om man bara varit ihärdig så hade chanserna varit stora att man faktiskt fått ett bra jobb. Tänk dig själv att tusen jobb är lediga, och att hundra personer är kvalificerade. Om samtliga sökande bara söker till de femtio först listade jobbtillfällena så är chanserna stora att endast hälften av de direkt kvalificerade personerna får jobb, och resten, motsvarande en bred blandning av erfarna och oerfarna, får känna sig överflödiga.

Genom att använda Autojobb kan du bli en av dem som faktiskt tilldelas något utav de jobb som andra helt enkelt glömt bort, eller inte orkat, att söka till. Genom att låta Autojobb sköta all kontakt med arbetsgivarna kan du vara säker på att du får tillgång till alla lediga jobb. Allt du behöver göra är att ladda upp din CV och vänta på svar. Glöm bort alla otympliga system, och ta kontroll över ditt jobbsökande. Sök så många, eller så få, jobb som du önskar. Vill du ha tips för att utforma ett träffsäkert CV och säljande personligt brev så hjälper Autojobb dig också på vägen.