Barnpedagog – jobb & utbildning

Funderar du på ett yrke som barnpedagog? Här hittar du information om lediga tjänster, lönestatistik och utbildning som krävs för att arbeta som barnpedagog.

Jobbannonser på Linkedin

Ett tips är att skaffa ett konto, om du inte redan har ett, och söka jobb som socialpedagog via portalen Linkedin. Du kan däremot endast lägga in bevakningar på olika titlar och professioner om du är medlem, men du kan ändå besöka Linkedin.com och se efter om det finns någon annons som känns tilltalade. Även om du kanske inte vill skapa ett konto kan det vara värt att kolla in, speciellt om du vill hitta lite mer nischade yrkesroller, eftersom den typen av tjänster ofta inte finns på Arbetsförmedlingen.

Barnpedagog lön

Medellönen för en barnpedagog är ungefär 30 000 kr/mån baserat på vad en social- och resurspedagog har i snittlön. Men detta kan variera beroende på utbildningsgrad, erfarenhet, arbetsgivare och yrkesroll. I regel får du bättre lön ju fler och längre utbildningar du har läst och ju mer arbetserfarenhet du besitter.

Barnpedagog - utbildning

Ett arbete som barnpedagog är otroligt intressant och stimulerande för en person som älskar barn. Du får möta barn på förskolor, skolor, fritidsgårdar och fritidshem och vara en riktigt stöttepelare för dem i deras vardag. Barnpedagogutbildning är numera en väldigt nischad utbildning som går på distans. Däremot finns även andra kurser inom pedagogik som du kan läsa för att arbeta med barn.

Barnpedagog på Humanistiskt Centrum

Att utbilda sig till barnpedagog på Humanistiskt Centrum innebär att få en diplomerande utbildning för ett vidare arbete med barn. Kursens mål handlar mycket om att lära sig att arbeta professionellt med barn och ungdomar och kunna motivera dem. Det finns också ett fokus i att bemöta och förstå människor med olika diagnoser eller funktionsnedsättningar. Du kan välja att lägga till en praktikperiod på 80 timmar och betala 2000 kr för att få en certifiering som barnpedagog.

  • Diplomerande utbildning
  • Stad: Distans
  • Takt: Valfri
  • Tidsperiod: ca 1år
  • CSN-berättigad: Nej
  • Krav: Inga
Läs mer om barnpedagogutbildningen på Humanistiskt Centrum

Kurser inom pedagogik

distansutbildningar.se finns en rad olika kurser inom pedagogik och specialutbildningar som du kan läsa för att få rätt kompetens. Du kan exempelvis välja att arbeta som stödpedagog eller fritidsledare efter en avslutad utbildning. Möjligheterna är många och du väljer ditt yrke utifrån vad du själv tycker passar dig bäst.