CV-mallar

CV-mallar finns för att hjälpa dig skriva och utforma ett snyggt CV. Men oberoende på vilken mall du använder behöver du alltid fylla dokumentet med dina egna erfarenheter, utbildningar, personliga egenskaper och annan relevant kunskap. Något som är gemensamt för de flesta CV-mallar är att de följer en tydlig och enkel struktur. På cv-mall.com hittar du flera cv-mallar som följer den strukturen vilket kan hjälpa dig att bygga ett snyggt CV. För att hjälpa dig ytterligare med vad du ska inkludera i ett CV har vi sammanställt några av de vanligaste rubrikerna som jobbsökande brukar inkludera i sina CV:n.

De vanligaste rubrikerna

Studier & Utbildning

En lista med vilka kurser/utbildningar du har läst. Inkludera även vilken skola du har studerat på och året eller åren du avslutade dina studier beroende på om du har en eller flera examen.

Livs- & Arbetserfarenheter

Här sammanfattar du tidigare jobb och erfarenheter för tjänsten du söker. Känner du att det blir alldeles för mycket kan det vara smart att fokusera på de erfarenheter som är mest relevanta för tjänsten du söker.

Kontaktuppgifter

Här ska du inkludera namn, adress, telefonnummer och mejl. Du kan även skriva in din LinkedIn-profil samt om du har en egen webbsida. Gällande LinkedIn är det alltid bra om du har snyggat upp adressen till din LinkedIn-profil.

Sammanfattning eller USP

Vissa kallar den här biten av ditt CV för en sammanfattning där du skriver en kort text om varför just du skulle passa för tjänsten du söker. Men det kan beskrivas som en USP (Unique selling point), med andra ord var särskiljer dig från alla andra sökande.

Tips för att hitta den bästa CV-mallen

När du letar efter den bästa CV-mallen är det viktigt att fokusera på att hitta en mall som passar dig och din personlighet. CV-mallen ska speglar dig som person och agera som en förstärkt reflektion som lyfter fram din bästa egenskaper. I dag kan du hittar flera olika CV-mallar gratis online, här nedanför hittar du en sammanställning med några av de bästa sajterna för att hjälpa dig hitta den bästa CV-mallen.

  • Cv-mall.com
  • Arbetsförmedlingen.se
  • Resume.io
  • Jobbland.se
  • Unionen.se
  • Canva.com

Hur får jag ett snyggt CV?

Om du har hittat den bästa CV-mallen för dig och din personlighet och vill säkerställa att du får ett riktigt snyggt CV ska vi ge dig några råd på vägen. För att du ska få ett snyggt CV handlar det framför allt om att lyckas imponera på företaget och rekryteraren för tjänsten du söker. En enkel korrigering du kan göra är att anpassa färgerna i ditt CV så att de överensstämmer med företagets grafiska profil. Om företaget till exempel har röd och svart i sin grafiska profil så ser du till att använda de två färgerna i ditt CV och personliga brev. Men tänk fortfarande på att text ska var lätt och läsa. Du kan alltid lämna texten svart och lägga till färgade ramar om färgerna är svåra att matcha.

Tänkt också på att anpassa texten efter företaget. Vad är deras målsättning har de några ledord som du kan ta hjälp av för att formulera dig så att det överensstämmer med företagets värderingar. Små korrigeringar som dessa hjälper dig att stå ut från mängden då personerna ansvariga för rekryteringen direkt ser att du anpassat ditt CV mot dem innan de har haft chansen att läsa innehållet.

Skapa din egen mall för CV

Du kan självklart också skapa din egen mall för CV och personligt brev om du verkligen vill stå ut från mängden. Om du inte redan har en färdig idé på hur ditt CV ska se ut så kan du alltid använda ett existerande exempel som grund för att göra din egen mall för CV. För att få inspiration för din egen design kan du tänka vilka som är din främsta egenskaper och hur du bäst kan lyfta fram dem. På cv-mall.com. Hittar du ett stort utbud av olika mallar som kan hjälpa dig att hitta inspiration för att skapa din egen eller kanske du hittar en mall som passar dig perfekt.