Fysioterapeut jobb

Fysioterapeut är det jobb som tidigare kallades sjukgymnast, och innebär en viktig del i god hälsa. Du kan här läsa om vad det innefattar och hur du kan få jobb som fysioterapeut.

Vad gör en fysioterapeut?

Som fysioterapeut arbetar du med rehabilitering, och hjälper sjuka, skadade och människor med funktionshinder genom fysiska övningar och gymnastik anpassad till deras situation - men också sådant som sund sömn och kost. Arbetet kan ibland involvera dramatiska händelser som olyckor och svåra sjukdomar, men kan också handla om att hjälpa till i mer vardagliga situationer som stelhet i axlarna.

Vanliga arbetsuppgifter

  • Undersök patientens situation och problem
  • Ta fram plan för rehabilitering
  • Ge råd kring kost och sömn
  • Utför gymnastik med patienten

Att jobba som fysioterapeut

Innan du kan jobba som fysioterapeut krävs det att du har fullbordat fysioterapeutprogrammet på universitet eller högskola, vilket tar tre år. Efter detta kan du ansöka hos Socialstyrelsen om legitimation. Du kan jobba som fysioterapeut på ett flertal typer av arbetsplatser - bland några exempel finns skola, vårdcentral, sjukhus, äldreboende, gym och på stora företag för deras övriga anställda.

Lediga jobb: Fysioterapeut

Möjligheterna till lediga jobb som fysioterapeut är goda, och du kan nå dit på många sätt. Nedan kan du läsa om hur du hittar lediga jobb som fysioterapeut via annonser och bemanning.

Fysioterapeut inom bemanning

Ett bra alternativ är att jobba som fysioterapeut via bemanning. Bonliva är en av de mest framträdande aktörerna inom området. Du kan genom att skicka in en intresseanmälan till dem jobba som fysioterapeut via bemanning på uppdrag matchade mot din profil och dina önskemål och behov, och därmed få jobba där och när du själv vill. När du arbetar som fysioterapeut via bemanning på Bonliva får du också hjälp med praktiska detaljer som resor och boenden.

Sök lediga jobb som fysioterapeut

För dig som söker jobb utanför bemanning kan det vara en bra idé att titta efter lediga jobb som fysioterapeut på Ledigajobb.se. Därigenom kan du enkelt hitta jobbannonser med lediga jobb som är relevanta för dig som fysioterapeut, och filtrera dem på titel och ort. En bra funktion att dra nytta av är möjligheten att spara annonser till lediga jobb som fysioterapeut, så att du enkelt kan komma åt dem på ett enkelt och smidigt sätt.

Fysioterapeut lön

Som fysioterapeut har du i genomsnitt en lön på cirka 33 100 kronor i månaden, enligt statistik från 2021, enligt Fackföreningen Fysioterapeuternas tidning. En av de stora faktorerna för din lön som fysioterapeut är huruvida du är anställd av staten eller inte - genomsnittet för detta ligger på 48 700 kronor, jämfört med exempelvis 34 600 för regionanställda. Den senaste lönestatistiken finns hos SCB.se.