Undersköterskejobb

Undersköterskejobb kan vara mycket varierande, och är ett bra yrke för dig som vill jobba nära människor. Här hittar du en bra genomgång om hur du får ett undersköterskejobb och vad det innebär.

Vad gör en undersköterska?

Du som undersköterska arbetar med vård, i ett jobb nära människor - till exempel i form av medicinsk eller praktisk vård på sjukhus, vårdcentral och inom äldreomsorg. Vad detta innebär mer exakt beror på var du jobbar - till exempel kan du på vårdcentral arbeta med provtagning, medan du i hemtjänsten kan hjälpa människor med det de inte klarar av i vardagen.

Vanliga arbetsuppgifter

  • Ta prover och skicka till laboratoriet
  • För dokumentation och skriv rapporter
  • Hjälp vårdtagare med vardagssysslor
  • Personlig assistans vid funktionsnedsättningar

Att jobba som undersköterska

För att jobba som undersköterska krävs viss utbildning. Du kan få yrkesexamen genom att läsa vård- och omsorg på gymnasiet, med möjlighet till att välja viss inriktning - och du som redan har gått ut gymnasiet kan studera några terminer på Komvux. Du kan jobba som sjuksköterska på flera arbetsplatser, däribland på sjukhus, vårdcentral, inom äldrevården och som personlig assistent.

Lediga jobb: Undersköterska

Det finns många lediga jobb för dig som vill bli undersköterska, och det finns också flera vägar dit. Nedan finner du tips på hur du kan hitta lediga jobb som undersköterska.

Bemanning av undersköterska

Det finns fler möjligheter att arbeta som undersköterska än att vara anställd på arbetsplatsen - istället kan du välja att gå via Bonliva, ett företag som erbjuder dig att jobba med bemanning som undersköterska. Att arbeta som undersköterska via bemanning har fördelar i att du erbjuds mer flexibilitet, samtidigt som du också får möjlighet att hoppa in just där du behövs, när du behövs. För att arbeta som undersköterska via bemanning hos Bonliva skickar du in en intresseanmälan.

Lediga undersköterskejobb på Uskjobb.se

En smidig lösning för dig som letar efter lediga undersköterskejobb är att använda dig av Uskjobb.se. Uskjobb.se listar lediga undersköterskejobb på ett enda ställe, och låter dig söka bland dessa på ort, inriktning, sektor och arbetsgivare. Du får också möjligheten att på ett enkelt sätt spara lediga undersköterskejobb du är intresserad av, så att du lätt kan hitta tillbaka till dem senare.

Undersköterska lön

En undersköterska som jobbar som undersköterska på en mottagning har i genomsnitt en lön på 29 200 kronor i månaden före skatt (år 2021), enligt uppgifter från SCB.se. För dig som arbetar som sjuksköterska på en specialavdelning är din lön något högre, med ett genomsnitt på 30 700 kronor i månaden.