Sjuksköterskejobb

Sjuksköterskejobb är ansvarsfyllda, men också mycket givande. För dig som är intresserad kan du här läsa om vad det innebär - och du får också tips på var du hittar sjuksköterskejobb.

Vad gör en sjuksköterska?

Du som sjuksköterska hanterar många uppgifter, och har bland annat hand om medicinsk ordination, vård av patienter, provtagning, kommunikation med anhöriga, rådgivning och olika administrativa uppgifter på arbetsplatsen. För dig som väljer att läsa vidare och specialisera dig i något inom sjuksköterskeyrket har givetvis detta också stor påverkan på hur din arbetsdag ser ut och vad du sysslar med.

Vanliga arbetsuppgifter

  • Provtagning och vård av patienter
  • Ordination och överlämning av medicin
  • Kontakt med patientens anhöriga
  • Administration och journalföring
  • Rådgivning och svar på frågor

Att jobba som sjuksköterska

För att få jobba som sjuksköterska måste du först slutföra en treårig utbildning, som hålls både på plats och på distans på olika universitet och högskolor. Efter detta kan du ansöka om sjuksköterskelegitimation hos Socialstyrelsen, och om du vill kan du vidareutbilda dig inom specialisering - till exempel till barnmorska. Du kan jobba som sjuksköterska på sjukhus och vårdcentral, men också hos privata arbetsgivare.

Lediga jobb: Sjuksköterska

Det finns gott om lediga jobb på marknaden för dig som sjuksköterska, och många vägar att nå dit. Här tipsar vi om några bra sätt att hitta lediga jobb som sjuksköterska.

Konsultsjuksköterska hos Dedicare

En bra möjlighet är att jobba som konsultsjuksköterska hos Dedicare, ett bemanningsföretag inom vård och omsorg. Du kan arbeta både i Sverige och i övriga Norden genom dem, och kan dels leta efter uppdrag som konsultsjuksköterska bland annonser, dels skicka in en intresseanmälan. Att arbeta hos dem innebär mycket flexibilitet i var och när du jobbar - och du kan ofta få ersättning för resor och boende i dina uppdrag som konsultsjuksköterska.

Hyrsjuksköterska hos Bonliva

Om du funderar på att bli hyrsjuksköterska är bemanningsföretaget Bonliva ett bra alternativ. Du får då möjlighet att själv styra över hur mycket du ska jobba. Hos Bonliva kan du jobba som hyrsjuksköterska på heltid, eller välja att ha det som extrajobb vid sidan om sin huvudsakliga anställning. Du får uppdrag framtagna av Bonliva baserat på din erfarenhet, önskemål och behov, och kan välja att arbeta som hyrsjuksköterska både i Sverige och Norge.

Lediga sjuksköterskejobb på Sskjobb.se

Ytterligare ett bra sätt för att hitta lediga sjuksköterskejobb är Sskjobb.se, som kontinuerligt samlar upp relevanta jobbannonser. Du kan söka efter lediga sjuksköterskejobb på webbsidan baserat på ort, på vilken specialisering du har, vilken sektor du vill jobba i, eller rent av vilket företag du vill jobba med. Du har också möjlighet att spara annonser för lediga sjuksköterskejobb som du är intresserad av, så att du enkelt kan hitta dem igen.

Sjuksköterska lön

En grundutbildad sjuksköterska har i genomsnitt en lön på 39 500 kronor i månaden före skatt, enligt statistik från 2021 (SCB.se). Olika specialiseringar skiljer sig i lön, men ligger på omkring några tusen kronor mer. Lön för sjuksköterskor påverkas också av kön, samt av ålder och var i Sverige du arbetar.