Medicinsk sekreterare jobb

Jobb som medicinsk sekreterare passar bra för dig som är organisatorisk och noggrann. Här kan du läsa mer utförligt om vad jobb som medicinsk sekreterare innebär och hur du kan hitta anställning.

Vad gör en medicinsk sekreterare?

En medicinsk sekreterare jobbar administrativt inom vården, vilket bland annat kan handla om att transkribera patientjournaler från inspelning till text, att ta emot och skicka remisser, att hantera besöksbokningar, och att ta emot patienter och besökare. Det kan också förekomma uppgifter relaterade till hantering av budget, inköp och leveranser och post, beroende på var du jobbar.

Vanliga arbetsuppgifter

  • Transkribera ljudinspelningar till text
  • Boka och boka om patientbesök
  • Ta emot besökare och patienter
  • Hantera inköp, post och leveranser

Att jobba som medicinsk sekreterare

För att kunna jobba som medicinsk sekreterare krävs det att du har fullföljt en yrkeshögskoleutbildning eller yrkesutbildning på två år - som ibland istället går under namnet vårdadministratör. Utbildningen inkluderar en tids praktik, som sträcker sig över några veckor. Du kan sedan om du så vill vidareutbilda dig, till exempel inom IT-system. Du kan jobba som medicinsk sekreterare på exempelvis sjukhus, vårdcentral och inom företagshälsovård.

Lediga jobb: Medicinsk sekreterare

Det finns flera vägar att gå gällande lediga jobb för medicinsk sekreterare. Nedan hittar du några tips på hur du kan hitta bra lediga jobb för dig som medicinsk sekreterare.

Bemanning av medicinsk sekreterare

För dig som medicinsk sekreterare finns det möjlighet att arbeta som konsult via ett företag som sysslar med bemanning av medicinska sekreterare, som Bonliva. Att arbeta som medicinsk sekreterare inom bemanning innebär att du får större frihet kring hur mycket, när och var du vill jobba - du kan exempelvis göra det som extrajobb eller som heltidsjobb. Du får också som medicinsk sekreterare inom bemanning hjälp med resa och boende när det behövs.

Sök lediga jobb som medicinsk sekreterare

Ett annat bra sätt att hålla koll på lediga jobb för dig som medicinsk sekreterare är Ledigajobb.se - en webbsida som sammanställer annonser, och gör det lätt för dig att söka lediga jobb som medicinsk sekreterare baserat på ort och specifik titel, samt på huruvida du vill jobba hel- eller deltid. Du kan också spara annonser för lediga jobb som medicinsk sekreterare, för att lätt komma åt dem senare.

Medicinsk sekreterare lön

En medicinsk sekreterare i Sverige har i genomsnitt en lön på 28 900 kronor i månaden före skatt, enligt 2021 års statistik från Statistiska centralbyrån. För dig som är 18 till 24 år gammal ligger genomsnittet på 24 000 kronor i månaden, medan du på 65 år har genomsnittet 30 600 kronor. Lönen skiljer sig något för män och kvinnor: manliga medicinska sekreterare har i genomsnitt 27 800 kronor i lön, medan kvinnliga har 29 000 kronor.