Läkarjobb

Är du intresserad av läkarjobb, eller jobbar kanske redan inom det och är ute efter konsultuppdrag? Oavsett vad hittar du här all information du behöver om läkarjobb, arbetsuppgifter och lön.

Vad gör en läkare?

En läkare undersöker folk som är eller misstänks vara sjuka eller skadade, ger dem råd, ställer diagnoser, och ser till att de får vård. Därför är det viktigt att du besitter god kommunikationsförmåga, ansvarsfullhet och empati för tjänsten. Det finns över 60 specialiseringar inom yrket - till exempel psykiatriker och gynekolog – vilket till stor grad påverkar hur din arbetsdag ser ut.

Vanliga arbetsuppgifter

  • Undersöka sjuka och skadade.
  • Ställa diagnos på patienter
  • Utför behandling och efterkontroller
  • Hålla i kontakter med anhöriga
  • Ge råd och upplysning

Att jobba som läkare

För att få jobba som läkare krävs det att du genomför en läkarutbildning på sex år, varefter du kan ansöka om legitimation hos Socialstyrelsen. Du kan därefter vidareutbilda dig till specialist med en av över 60 inriktningar, vilket tar minst fem år. När du är legitimerad kan du jobba som läkare på vårdcentral, sjukhus och andra mottagningar, men också exempelvis inom forskning på universitet.

Lediga jobb: Läkare

Det finns många lediga jobb för dig som läkare, med goda möjligheter på de flesta håll i landet. Här får du tips på var du kan hitta lediga jobb som läkare.

Läkarkonsult hos Dedicare

Dedicare är ett medicinskt bemanningsföretag som är aktivt både i Sverige och internationellt, där du kan jobba som läkarkonsult. Det har fördelen att du får mer flexibilitet i din arbetsdag och kan välja var du vill arbeta som läkarkonsult. Dedicare erbjuder ständig tillgång en och samma konsultchef och kontaktperson, som du kan diskutera arbetet som läkarkonsult med och få råd från.

Hyrläkare hos Bonliva

Bonliva är ett bemanningsföretag inom vård och omsorg, där du kan arbeta som hyrläkare. Arbetet innebär att du kan arbeta när och var du vill, och ta uppdrag var som helst i landet. När du arbetar som hyrläkare för Bonliva har du tillgång till ett arbetslag som stöttar dig och hjälper dig med praktiska saker som boende och resa, så att du helt kan fokusera på ditt uppdrag som hyrläkare.

Lediga läkarjobb på Läkarjobb.nu

För dig som letar efter lediga läkarjobb är Läkarjobb.nu en bra webbsida. Den samlar upp annonser för nya lediga läkarjobb, och gör det enkelt att hitta dem baserat på vilken titel det handlar om eller var någonstans i landet du vill arbeta. En del av annonserna är sådana där du traditionsenligt ansöker med CV, men det finns också andra lediga läkarjobb som du kan ansöka utan att använda CV.

Läkare lön

Den genomsnittliga lönen för allmäntjänstgörande läkare låg 2021 på 36 800 kronor i månaden före skatt, medan den för specialiseringstjänstgörande läkare låg på 51 900, och för specialistläkare på 83 200 kronor. Dessa löner är genomsnittslöner enligt SCB.se. Observera att lön för läkare påverkas av faktorer som ålder, kön och var i landet du arbetar.